Vår ungdomsverksamhet

Våra ungdomsgrupper

IFK Göteborg Orientering bedriver ungdomsverksamhet i fem olika grupper:

Vi tränar på tisdagar klockan 18:00. Samlingen för alla grupper är vid Lisebergs camping, Delsjön

Skogsbusarna och Skogsvildarna

Skogsbusarna passar för dig som är 6-7 år och skogsvildarna för dig som är 7-8 år. Är man 7 år rekommenderas Skogsbusarna men om man vill ha ännu mer orientering och mindre lek väljer man Skogsvildarna.

De yngre skogshjältarna och Skogshjältarna samt Skogsstjärnorna

De yngre skogshjältarna passar för dig som är ca 9-10 år, vit nivå, skogshjältarna är för barn ca 11-12 år, gul nivå och skogsstjärnorna är för ungdomar ca 13-16 år, orange och violett nivå.
De yngre skogshjältarna, skogshjältar och skogsstjärnor börjar sin orienteringsträning den 27 mars. I samarbete med andra klubbar erbjuds också träningar för dessa grupper på torsdagar.

Syftet med barn- och ungdomsverksamheten

Vi vill

  • vara en komplett orienteringsklubb med verksamhet från ung till gammal,
  • visa upp naturen även för de som inte är vana att vistas i den,
  • att barnen ska våga komma ut i naturen på egen hand,
  • få en ny generation att upptäcka den bästa av idrotter,
  • bedriva en verksamhet som är könsöverskridande och nivåöverskrivande så att glädje går före prestation (hos oss sitter ingen på bänken),
  • på sikt utveckla ungdomar och juniorer som vill bli elitorienterare i deras strävan mot det,
  • och att barnen och ungdomarna ska ha roligt!

För att vi ska kunna ha vår barn- och ungdomsverksamhet är inkomster från de tävlingar som vi arrangerar viktiga. Fler föräldrar och ungdomar behöver därför vara delaktiga som funktionärer när vi har tävlingar.

Nyhetsinlägg från ungdomsverksamheten

IFK Bästa Ungdomsklubb på Sprint-DM

På Sprint-DM som hölls igår hände något Historiskt! Sprint-DM ingår i ungdomsserien och vad jag vet var det första gången någonsin som IFK var bästa klubb på Ungdomssidan. 31! ungdomar deltog, 6 pallplatser varav 3 segrar. Fantastiskt sprunget ungdomar och en store eloge till alla ledare som gör ett…

Ungdomsträningar fram till jul

För de ungdomar som nu börjar komma något längre i sin orienteringsutveckling vill vi framhålla vikten av att träna kontinuerligt. Vi vet att många av våra ungdomar även utövar andra sporter, vilket vi tycker är bra.

Här ser ni planeringen för ungdomarna fram till jul.

Träning i vinter

I vinter har vi orienteringsteknikträningar på lördagar i samarbete med Sävedalens AIK, Sjövalla FK, OK Landehof och Lerums SOK. Träningarna vänder sig i första hand till ungdomar 12-16 år men alla är välkomna….

Daladubbeln med IFK ungdomarna

Helgen 16 till 18 oktober var 13 av IFK:s ungdomar på resa med GOF upp till Falun och Daladubbeln. 2-mannastaffett på lördagen och patrulltävling med utklädnad på söndagen. Och mycket umgås med kompisar före mellan och efter orienterandet. Här kommer reserapport fullspäckad med bilder och bra…