IFK – en ungdomsklubb! Seger i Ungdomserien i Göteborg 2019!

Ungdomsserien avgörs som en lagtävling mellan klubbarna på årets DM-tävlingar och efter fina resultat och många deltagare på de sista tävlingarna lyckades IFK ta hem segern före Sjövalla FK och Sävedalens AIK.

Distriktsmästare i stafett i D12 och H12 – IFK Göteborg!

Alla som varit uppe vid IFK´s klubbstuga en tisdagskväll de senaste åren har märkt att något varit på gång. Elit och veteraner kompletteras numera inte bara av alla goa Skogsnjutare, det finns också ett myller av blåvita knattar, barn och ungdomar runt klubbstuga, omklädningsrum och i skogen.

Efter en liten genomgång av statistiken på Ungdomsserien kan vi se att 2005 fick IFK 0 poäng totalt och ett antal efterföljande år prenumererade vi på 15e platsen som också var sistaplatsen i distriktet. Runt 2011 tar klubben ett kliv och hoppar upp till en plats runt 10-12 för att sedan de sista tre åren avancera ytterligare och förra årets tredjeplats byttes alltså i år till en förstaplats.

Stort grattis alla ungdomar, ledare och medlemmar till segern som givetvis är en fin merit men ännu viktigare är – IFK Göteborg orientering är inte bara en elitklubb, en klubb för killar eller för gubbar och tanter. IFK Göteborg orientering är en klubb för alla! 

Nyhet om och resultat för ungdomsserien på Göteborg orienteringsförbunds sida.

Målgång för D12 i DM-stafetten

Foton: Karin Noborn
Video: Joakim Kopka

1 kommentar

  1. Kjell Ehrencrona
    Kjell Ehrencrona
    2019-09-12

    Härligt jobbat alla Stjärnor, Hjältar,Vildar och Busar samt ALLA ungdomsledare?

Lämna ett svar