O-ringen – etapp 3 – återhämtningsfokus

Ny arena: Yxbacken – Pernilla Wibergs hemmabacke var idag skådeplats för tredje etappen. Det är här vi skall hålla oss på de tre sista etapperna. Borta var den milsvida sikten från den öppna Finnspångsterrängen och det var dags att både bemästra lite tätare skog men även sluttningsorientering och till slut det branta hanget i Yxbacken med kontroller i sista delen av slalombacken innan målet.

Andreas Höye fortsätter att forsa fram i H35 och bärgade ännu en etappseger – stort grattis Andreas!w

För att förbereda inför morgondagen så körde vi inte traditionellt långbord direkt utan vi smygstartade med tre bord och körde ett så kallat medelbord. Men efter en stund kunde vi inte hålla oss och det blev snabbt ett långbord på gatan igen. Där Erik och Jenny fick ta till orda och utropa dagens pristagare.

Först – den grymtande rosa grisen som delas ut för “Något som varit riktigt grymt”

Idag gick priset till Martin Larsson – visade att även rutinerade orienterare kan bjuda på fina bommar. Två kraftledningar som korsade varandra måste påverkat kompassen på ett underfunding sätt och ledde till att Martin leddes över till fel sida av kraftledningen och letade efter kontrollen. Fokus och riktning har vi hört Martin säga till döttrarna i veckan. Men det är ju inte lätt när kraftfälten får kompassen att lägga sig i fel riktning.

Dagens specialpris var ett spurtpris – helt enkelt så att vem i klubben lyckades klämma spurten på snabbast tid. Det visade sig att två gånger Eneljung var de snabbaste i klubben och den yngre upplagan – Vide – med sina 34 sekunder satte inte bara pappa Robert Eneljung på plats utan även resten av klubben.

Återhämtning

Fem dagars orientering tar på kroppen. Om inte bara god kost och sömn räcker så får man ta till lite andra produkter som hjälpmedel. Vi har därför pejlat lite bland klubbens medlemmar vid långbordet om vad de använder före att hjälpa återhämtningen på traven och hur de vill betygssätta produkterna. Se därför produktrecensionerna nedan som tips inför framtiden och vad man kan tänka på att ha med i arsenalen för att klara av en tuff vecka.

Neongula kompressionsstrumpor

Recensent: Bjarne

Återhämtningseffekt
Psykningseffekt på de andra i klubben
Pris / prestanda faktor
Lätt att använda
Placeboeffekt

Sammanfattning

Försiktigt optimistisk. Det blir bra det här! Det var ett sistaminutenköp då jag kände att de jag springer i hade doftat för mycket om man skall gå på lokal, eller på klubbens långt bord.

3.6

Flowlifes massagekudde

Recensenter: Martin och Stefan

Återhämtningseffekt
Psykningseffekt på de andra i klubben
Pris / prestanda faktor
Lätt att använda
Placeboeffekt

Sammanfattning

Stefan som precis köpt sin vill hävda att det är det bästa som någonsin skapats. Han vill gärna ha en till för att kunna köra båda vaderna samtidigt. Martin som haft sin ett tag intygar effekten, men är inte lika sprudlande positiv.

Kan med fördel lånas ut till andra i familjen efter att man själv fått sina muskler knådade. Frigör även tid från respektive som slipper massera ens vader.

3.6

Bad

Recensent: Martin

Återhämtningseffekt
Psykningseffekt på de andra i klubben
Pris / prestanda faktor
Lätt att använda
Placeboeffekt

Sammanfattning

Vi utgår från dagens läge – 35 grader i skuggan. Då är det få saker som slår ett bad i en fin sjö. Speciellt om det är på tips från lokalbefolkningen.

4.6

Vatten (H2O)

Recensent: Tobbe

Återhämtningseffekt
Psykningseffekt på de andra i klubben
Pris / prestanda faktor
Lätt att använda
Placeboeffekt

Sammanfattning

Less is more.

4.2

Vi har även ett par andra produkter som gärna lyfts fram som närmst essentiella under O-ringen veckan.

Idas hemmagjorda myggmedel

Recensenter: Ida med hangarounds på bordsänden

Imponatoreffekt
Avstötningseffekt på myggen
Samtalsämnesstartare
Doft

Sammanfattning

Fjällmyggen är den väldigt effektiv mot. Kanske borde ha lite mynta eller skvattram mot Kolmårdsmyggen. Tveksamt hur det skulle funka i Majorna på myggen där.

4.8

Dr Dittmar Original Bayrische bartwichse – zuverlässig fixierend farblos

Recensent: Stefan

Stadga
Vatten-(svett)beständig
Dryghet
Pris prestanda effekt
Prestationsförhöjande effekt

Sammanfattning

Efter att provat mig fram med ett antal olika produkter så måste jag framhäva att inget går upp mot Dr Dittmars mustaschvax. Det är en fantastisk känsla att kunna stämpla på mållinjen och veta att den tvinnade mustaschen sitter precis som den gjorde när den blev iordninggjord framför spegeln i husvagnen på morgonen.

4.4

Dagens Norrköpingsmusiker

Pontiak Johanzon föddes egentligen som Pontus Johansson men är mer känd i musikvärlden som Pontiak. På sin breda Norrköpingsdialekt har han haft hitlåtar som exempelvis Gulliga Johanna och 80-talet. Pontiak upptäcktes på en talangtävling på puben Lord Hill i Norrköping.

Efter en lite trevande inledning av sin karriär lossnade det sedan rejält i och med att bland annat låten 80-talet släpptes. Han låg blanda annat på första plats på försäljningstoppen på Ginza över de mest sålda skivorna, det om något ett bevis på vilken storhet som artist han var.

Stefan Kinell
Nygammal orienterare som är ungdomsledare, H45:a och kartnerd som gillar att fixa kartor utan att ha varit i skogen och rekat först.

Lämna ett svar