O-ringen – vilodag och elitsprint

Onsdag – vilodag. Äntligen kom solen och värmen till årets O-ringenvecka. Det passade bra när många valde att ligga på klipporna vid en sjö, paddla kajak i Gryts skärgård eller ta sig ett topp i den saltfattigt insjön Östersjön.

Men några som inte låg och slappade hela dagen var vårt stora gäng med elitlöpare som hade sprint på schemat. Men enorm publik inne i Norrköpings historiska industrilandskap. En tekniskt utmanande sprint, kryddat med folk bokstavligen överallt gjorde det till en utmanande övning.

Vi åskådare hade fantastiskt fina förutsättningar med varning och speaker vid målet som kommenterade hela tävlingen och även en sattelitspeaker som kommenterade de löpare som sprang förbi inne vid bron där det kända Strykjärnet och idag arbetets museum ligger. Bra område, bra karta och banor och bra funktionärer som hör publiken borta från stråken där löparna skulle springa. Stor tummen upp till arrangörerna!

Vi rekommenderar starkt att kolla in banorna på Livelox för att se på både roliga kartor och bra banor.

Nedan ser ni ett gäng bilder på de IFK löpare som vi lyckades fånga under sprinten idag. Snabbast av alla idag var Sören med en tredjeplats i H18 Elit, så snabb att vi inte fick med honom på bild.

Dagens Norrköpingsmusiker

På etapp 3 drar vi till Pernilla Wibergs hemmabacken Yxbacken, men nej… det blir inte “Privilege” som vi bjuder på. Det är ju ändå musiker från Norrköping vi har som tema…

Idag skall vi istället börja tränga in i den dialektala komplexiteten som kan uppenbara sig om man kommer från Norrköping eller Kolmårdsområdet. Den här texten går inte att förklara i text. Den måste lyssnas till. Vi ger er Östgötacassanovan med sånggruppen Men!

Stefan Kinell
Nygammal orienterare som är ungdomsledare, H45:a och kartnerd som gillar att fixa kartor utan att ha varit i skogen och rekat först.

Lämna ett svar