O-ringen – Etapp 4 – allt annat än en medeletapp, etappseger i D20 Elit av Victoria

Det är alltid kul med framgångar men ibland är det extra roligt, speciellt när framgångar kommer efter en period med skador och utan tävlingar. Därför har det varit extra roligt att se Victoria Hæstad Björnstad efter en vinter med skada först lyckas kvala in till JWOC och nu under O-ringen göra stabila och bra insatser. Idag slog hon till fullt ut och tog en etappseger i den svåra medeldistansterrängen. Gladeligen fick vi därför knåpa ihop en krans att hänga om halsen på vår segrare i D20 Elit – Grattis Victoria!

Även i H21 Elit hade vi finfin framgång där medeldistanskungen Johan Högstrand slog till med en andraplats bara nio sekunder efter Russlan Glebov. Gött Johan!

Foto: svenskorientering.se

Att läsa klubbens resultatlista är lätt imponerande. Återigen är vi 24 kamrater som placerar sig bland de tio bästa på dagens etapp.

I sista etappens elitklasser har vi nu Sara som går ut som tvåa i D21 Elit, Victoria och Søren som går ut som treor i D20 Elit respektive H18 Elit och Johan som går ut som sexa i H21 Elit. Det blir en spännande jaktstartsdag för våra elitlöpare och många andra klubbmedlemmar som ligger bra till i sammandraget.

Klubbpriserna

Dagens klubbpris var “Bästa medelvägen”. Förklaringen till priset var att se vem som fick en placering som var precis mitt i IFK:s resultatlista för etappen. Edvin Stjärnlöv och Linn Eneljung var de som lyckades pricka precis mitt i och som därför fick pris för bästa medelvägen av prisutdelaren Erik Engstrand.

Veckans vandringspris denna veckan är ju – “Dagens IFK:are som gjort något grymt”. Instagraminlägget med från pappan Christian beskriver nomineringen väldigt bra för dagerns pristagare Noel.

Vi har även fått många frågor från våra läsare hur grisen låter. Så vi bjuder på ett litet smakprov här.

Dagens Norrköpingsmusiker

Men jag vet vem det är hon pratar om,
han bor i huset intill, två trappor opp.
Och två trappor opp är det högsta han vet,
så han kommer aldrig att ta henne med

Till himmelen…

”Till himmelen”
– Magnus Johansson

O-ringens sista etapp. Vi har en musiker till från Norrköping som vi sparat till sista dagen som vi nu ska titta närmare på – Magnus Johansson. Han slog igenom med låtar som “Min pappa är en flygkapten” och “Vakna nu Annelie”. Men den första vi skall reflektera över är “Till himmelen”. I stroferna ovan ser vi Magnus sjunga om att han tycker systern inte satt siktet tillräckligt högt och att hennes kille inte kommer kunna ta med henne till himmelen. I vår O-ringenresa ser vi toppen på backarna på sista etappen och slutet på målspurten på sista etappen som himmelen. Låt er inte lockas att stanna två trappor upp, ta en paus och låt konkurrenterna springa ifrån er (oss) utan fortsätt sträva upp “Till himmelen”, över krönet på backarna och hels vägen in i spurten till sista stämpeln är satt i målets SI-enhet.

Eller är det mer en uppmaning till de av klubbens medlemmar som söker sig till de olika festligheterna under täcknamnet sjätte etappen?

Magnus Johansson slog igenom med ett självbetitlat album 1990 där alla låtarna är baserade på sitt egna liv och upplevelser. Karaktärerna återkommer i de olika låtarna och det kändes som man lärde känna Magnus genom skivan. Som inspiration till de som tänker fortsätta ut i Norrköpingsnatten på lördag kväll bjuder Magnus Johansson på flera låtar som kan utgöra soundtracket till er kväll och natt, exempelvis “Får jag se dig i kväll”.

Jag lämnade dig när solen gick upp
Nu sitter jag på taket och ser solen gå ner
Ett par läppar är allt som är kvar av min kropp
Jag hade dig igår och nu vill jag ha merJag har skrivit ditt namn i varje telefonkiosk

Och frågat alla jag känner om dom sett dig idag
Jag har slagit ditt nummer tusen gånger förstås
Nu väntar jag på dig som en man, som ett barn

Så kom till mig älskling
Nu eller aldrig
Det här är den bästa historia jag vart i
Jag står på taket till vårt stadshotell
Och kupar händerna runt munnen
Och ropar till dig
Hej! Får jag se dig ikväll?

”Får jag se dig ikväll”
– Magnus Johansson
Stefan Kinell
Nygammal orienterare som är ungdomsledare, H45:a och kartnerd som gillar att fixa kartor utan att ha varit i skogen och rekat först.

Lämna ett svar