World Orientering Championship 2019 är igång!

Äntligen är det veckan där VM i Orientering drar igång bara en kort bilfärd från Göteborg, i södra delen av vårt grannland Norge. Under senaste året har det lagts många träningstimmar i skogarna kring Sarpsborg i Östfold och vårt boende som vi haft till förfogande där uppe. Idag tisdag drog det igång med kval på medeldistansen där både Isia Basset och Miri Thrane Ødum var med och kvalificerade sig till fredagens final på medeldistansen.

Miri på medeldistanskvalet, fotot är från do-f.dk, fotograf: Kell Sønnichsen

De IFK:are som springer de olika distanserna under VM i år är:


Isia Basset
Frankrike

Springer:
Långdistans på onsdag
Medelfinal på fredag
Stafett på lördag


Miri Thrane Ødum
Danmark

Springer:
Långdistans på onsdag
Medelfinal på fredag
Stafett på lördag


Sara Hagström
Sverige

Springer:
Långdistans på onsdag
Reserv till stafetten på lördag


Kasper Fosser
Norge

Springer:
Långdistans på onsdag

Kvalificerad till VM var ju även Eskil Kinneberg i form av att han är regerande världsmästare men tyvärr har skador gjort att Eskil inte kan ställa upp på VM i år. Vi får se fram emot kommande VM där vi hoppas att du kommer tillbaka Eskil!

Många av klubbens medlemmar åker upp i veckan för att springa de publiktävlingar som går parallellt med VM-tävlingarna. Våra norska och även svenska juniorer tävlar i många fall även i Norgescup Jr som har deltävlingar samtidigt. Undantaget Kasper som har andra tävlingar att tänka på i veckan 😉

För de supportrar som stannar hemma så finns det riktigt bra möjligheter att följa tävlingarna via TV-sändningar och via liverapportering på WOC2019.org. Exempelvis är GPS-trackingen gratis och nås via WOC:s hemsida eller direkt via tractrac.com eller deras app i telefon eller padda.

SVT:s sändningstider hittar man på https://www.svt.se/sport/orientering/guide-sa-ser-du-orienterings-vm-i-svt

Som vanligt har även siten worldofo.com en bra “All you need to know“-artikel skriven om VM som rekommenderas om man vill veta mer om kartor, tider och hur allt fungerar.

Stort lycka till till våra VM-löpare önskar vi alla IFK-kamrater både på hemaplan och på plats i Norge under VM-veckan!

Stefan Kinell
Nygammal orienterare som är ungdomsledare, H45:a och kartnerd som gillar att fixa kartor utan att ha varit i skogen och rekat först.

Lämna ett svar