VM 2021 – 7 medaljer varav 3 guld!

Kasper Fosser tar VM-Guld !!!!

Foto: woc2021.cz

VM 2021 i Tjeckien är över och vi summerar ett fantastiskt VM med väldigt bra insatser men som topp sju medaljer varav tre guld. Kasper och Sara vinner för frsta gången VM-guld och vi får se många toppinsatser av VM-debutanter från klubben. Vi har tidigare skrivit om sprintloppen och efter det fick vi följa löparna i skogsdistanserna med medeldistans, stafett och långdistans. Här kommer en sammanfattning.

VM Medel – krävande på alla plan
Medeldistansen blev en tuff dag med kval och final samma dag där båda loppen bjöd på fysiskt med tekniskt krävande banor. Både Sara och Kasper var med i kampen om medaljerna och till slut på podieplats med en femte plats för båda två. Övriga placeringar från IFK-löpare blev Isia 7:a, Miri 29:e och Sören 30:e.

VM StafettGuld för Sara och silver för Kasper!
En stafett med mycket gafflingar och mycket vägval där Sara och Kasper visade mästarklass genom att på andrasträckan konsekvent följa planen och segla genom fältet och växla i ledning och skicka ut Tove Alexandersson respektive Eskil Kinneberg i tät. Båda två är sträckbäst för dagen, mycket imponerande! Tove förde Sverige till guld och Eskil blev passerad av Sverige genom Gustav Bergman men är tvåa i mål. Vi hittar andra fina insatser av Isia som avslutade för Frankrike och blir 9:a, Sören som springer in Danmark på 11 e plats och Miri på 11e plats

Image

Foto: orienteringsmagasinet.se

Image

VM långKasper tar guld!
Helt otroligt! Vi har fått se en stark Kasper hela veckan när han radat upp fina prestationer på alla distanser. Men på långdistansen visade han en ny nivå av fysisk kapacitet och smart orienteringen. Han slog till med en utklassning där han kom ikapp både Matthias Kyburz och Magne Daehli redan vid 5e kontrollen, som sedan kom att bli de som var närmast i tid efter Kasper i resultatlistan.

Redan tidigt i loppet märktes att Kaspers fart var något utöver konkurrenternas, trots den utmanande och tuffa sandstensterrängen såg det lätt ut när han forcerade fram. Utan några tveksamheter ökade ledningen och med gåshud hemma i soffan kändes det som att inget kunde gå fel när man såg hans fokus och bestämda steg! Men att segermarginalen skulle bli över 3 minuter var det nog ingen som kunde ana i förväg!

Herrbanan, Kaspers tid 95:55 min.

Övriga fina prestationer fr IFK-löpare Sara blev 8a, Miri 11a, Isia 18e, Sören 24:a och Victoria 27a!

Superstort grattis alla, tack för underhållningen! Vi ser fram emot att få fira er i höst, men även att träna med er, inspireras av er och hjälpa er att nå era nya mål.

Lämna ett svar