Två norska nytillskott till IFK

Det är dags att hälsa två nya norska löpare välkomna till klubben! Det är Ingrid Lundanes och Vegard Kittilsen som från nästa år kommer att dra på sig den blåvita tävlingströjan.

Vegard kommer från Trondheim och Spkl Freidig (samma klubb som Håvard, kan han ha haft ett finger med i spelet kanske…). 21 år gammal tyckte han att det var dags att se något annat i världen än Trondheim och efter ha följt den blåvita tröjan i tät på 10-mila år efter år är det nu en dröm som går i uppfyllelse att själv få vara en del av IFK Göteborg och den unika klubbmiljön.

Vegard uppdressad i de blåvita färgerna!

Redan som förstaårssenior slog Vegard sig in på topp 5 med NM medeldistans i år och att nu få vara en del av en träningsmiljö i världsklass känns väldigt inspirerande och det kommer att bli ett stort steg i min karriär som o-löpare menar Vegard. Vegard som har mest fokus på skogsdistanserna vill naturligtvis utöver sin individuella satsning också kunna bidra till fortsatta framgångar på stafetterna framöver.

Ingrid som blir 25 år snart kommer närmast även hon från Trondheim men studentklubben NTNUI som hon har representerat de senaste 5 åren. Dock kommer hon ursprungligen från Ålesund med Emblem IL som moderklubb. I Trondheim har hon läst till lärare och här i Göteborg fortsätter hon med studier på deltid men det största fokuset är på att utveckla sig till en än bättre o-löpare.

Anledningen till att det blev Göteborg var att få nya o-tekniska utmaningar men framförallt att hon hört väldigt mycket gott om träningsmiljön här i Göteborg. Efter att ha varit på ett antal träningar med IFK i höst har hon känt av den trevlig miljön och att det är en klubb att kunna utvecklas vidare i.

Ingrid ser fram emot att få springa de stora stafetterna i den blåvita tröjan och det känns väldigt inspirerande att få springa för en klubb med så många duktiga tjejer.

Vi önskar Ingrid och Vegard varmt välkomna till klubben och ser fram emot att få bekanta oss än mer med er framöver!

Vi hälsar norska landslagslöparen Ingrid Lundanes välkommen till klubben

3 kommentarer

 1. Jan Carlsson
  Jan Carlsson
  2022-12-15

  Härligt; välkomna!

 2. Johan Hördegårdh
  Johan Hördegårdh
  2022-12-15

  Varmt välkomna till blåvitt!!!

 3. Sara Hagström
  Sara Hagström
  2022-12-19

  Välkomna!! 🙂

Lämna ett svar