Nytt guld till Kasper på junior-VM, Søren in på nionde plats!

Foto: Norska orienteringsförbundet

Efter en ny uppvisning i de danska skogarna tog Kasper Fosser hem ännu ett guld under veckans junior-VM. “Jag fick kämpa hela vägen och var extra säker vid kontrolltagningarna” sa Kasper i en intervju till Norsk Orientering. Även idag kan man se på GPS-uppföljningen att Kasper tidigt tar kommandot i loppet och sen seglar ifrån de andra löparna.

Foto: JWOC-arrangörerna

Søren Thrane Ødum sprang in på en strålande niondeplats i en riktigt tät herrklass där det bara var sekunder upp till plats sex och lika tätt bakåt till plats 13. Søren visade redan på kvalet i går vilken kapacitet han har genom att vinna sitt kvalheat med över en minut.

Foto: Dansk Orienteringsförbunds instagram

Stort grattis till både Kasper och Søren för bra lopp idag!

Imorgon fredag avslutas JWOC med stafett och där får vi se våra tre IFK-löpare i förstalagen för sina landslag. Victoria springer andrasträckan i Norge 1 och Kasper och Sören sistasträckorna i Norge 1 respektive Danmark 1. Lycka till med stafetterna i morgon!

Stefan Kinell
Nygammal orienterare som är ungdomsledare, H45:a och kartnerd som gillar att fixa kartor utan att ha varit i skogen och rekat först.

Lämna ett svar