Ida och Klara förstärker!

För några dagar sedan kunde vi presentera vårt första nyförvärv inför 2021. Här kommer en dubbel glädjespridare när vi kan presentera Ida Agervig Kristiansson och Klara Axelsson som nya löpare i blåvitt! De bägge förstaårsseniorerna har varit med klubben och tränat en tid och känner nu det naturligt att också tävla för klubben de tränar med.

Ida som under ett par år sprungit för Haldens SK är storasyster till Linus och Malin som tog steget över till IFK redan till denna säsongen. Hon är från Trollhättan men är sedan något år bosatt här i Göteborg där hon läser Hälsopromotion Idrott på Göteborgs Universitet. Liksom sina syskon är hon väldigt duktig sprintlöpare och med i det danska landslaget.

Klara som också läser här i Göteborg men till jurist är orienteringsuppfostrad i Markbygden men har de senaste åren representerat Eksjö SOK där hon bland annat tagit SM-guld i stafett. Nu i höst har vi kunnat följa Klara på TV sändningarna från SM där hon gjort fina prestationer.

Både Ida och Klara ser fram emot att få vara en del av det god kamratgänget som finns i blåvitt och få sparring att utveckla sig vidare mot sina individuella mål. Ett steg i den utvecklingen är möjligheten att konkurrera om en plats till de stora stafetterna där IFK har varit framgånsgrika de senaste åren.

Vi hälsar Ida och Klara varmt välkomna till IFK Göteborg!

3 kommentarer

 1. Max Peter Bejmer
  Max Peter Bejmer
  2020-10-25

  Kul! Välkomna!

 2. Sara Hagström
  Sara Hagström
  2020-10-26

  Välkomna tjejer! 😍

 3. Ingvar Åkesson
  Ingvar Åkesson
  2020-11-23

  Ida och Klara: välkomna, så roligt

Lämna ett svar