Svenska mästare i stafett 2019: IFK Göteborg!

Foto: Stefan Månsson

Vilken känsla att se damerna springa hem stafett-guldet i SM uppe i de tekniska hälsingeskogarna. Det har varit nära flera gånger men idag var det IFK:s dag, idag var det inget annat lag som rådde på Camilla, Sara och Elin när de forsade fram genom skogen och jublande sprängde mållinjen. Inget annat lag var där och kämpade om segern på upploppet och störde och våra tre guld-tjejer kunde tillsammans springa över mållinjen med härliga leenden.

Foton: Stefan Månsson

På en förstasträckan där Eksjö gick loss med fem minuter sprang Camilla stabilt och släppte ut Sara i ett jaktläge på andra sträckan. Sara sprang på fortast av alla på sträckan och plockade in alla lag framför och gick även ifrån ett par minuter och skickade ut Elin helt själv på sistasträcka. Bakom Elin kom en hel rad av andra klubbar som ville ikapp och lägga sig i guldfighten, men Elin, nybliven silvermedaljör från medeldistansen dagen innan, lyckades hålla nerverna under kontroll och sprang på både fort och rätt och kunde mötas av sina lagkamrater i målfållan och tillsammans jubla över ett SM-guld.

Stort grattis Camilla, Sara, Elin och alla andra i klubben som är delaktiga i att tagit damverksamheten till där vi är idag.

Bronsmedaljer till herrarna!

Vetle, Max Peter och Arvid med SM-brons i stafett 2019, Foto: Stefan Månsson

Även herrarna fick till en riktigt bra stafett och knep ett finfint brons i herrseniorkaveln. Stora Tuna gick redan på förstasträckan loss och sprang själva i täten sträcka två och tre. Men bakom dem var IFK-grabbarna med och jagade. Arvid visade kvalité på förstasträckan och kom in som åtta och var med i draget med lagen framför. Vetle plockade upp till fjärdeplats på andrasträckan och släppte ut Max Peter på sistasträcka. Emil Svensk i Tuna och Gustav Bergman i Ravinen gick inte att nå fram till men Hagaby med Martin Regborn fick vika ned sig i man mot man-kampen mot vår Max Peter som gasade på och var ohotad i spurten om bronset. Grattis grabbar!

Stefan Kinell
Nygammal orienterare som är ungdomsledare, H45:a och kartnerd som gillar att fixa kartor utan att ha varit i skogen och rekat först.

Lämna ett svar