SM lång final

3 – 4 -5 blev placeringarna för Sanna, Sara och Elin. Foto Stefan Månsson

Om lördagens kval var tufft så var finalerna ännu tuffare. Löparna fick bekänna färg i backarna och den lite steniga terrängen runt Fjällgrycksbo. IFK hade sex löpare i D21 final A. Löparna ställdes för svårighet att hitta bästa vägvalen och tidigt visade Sanna att hon hittat bra löpstråk och hade bästa tid vid första radion. Sen kom en svår kontroll i en stenig sluttning och ett tidstapp innebar det. Sanna löpte på bra, men Tove Alexandersson och Lisa Risby hade ett försprång som inte kunde hämtas in. Sara kämpade redan till andra kontroll i ett grönområde och tyckte det var svårt att hotta optimala vägval. Elin gjorde även hon ett fint lopp, men med några misstag så blev hon tredje ‘blåvita dam.

Erica gjorde ett fint lopp, men kämpade hårt i alla uppförsbackar. Klara och Johanna fick fina erfarenheter från en tuff bana med långa löptider. Banläggarna hade trott att det skulle gå att springa fortare.

I H21 A final hoppades vi på Filip och Max Peter. Filip sprang fint, men i ett tätt parti flög pinnen av fingret och han hittade den först efter ett ivrigt letande och då var loppet kört. Bara att komma igen, Filip. Max Peter gkorde några misstag och mot slutet var benen nära kramp, så han fick slå av på takten och i mål blev det för honom en missräkning med 17:e plats.

Felix körde på bra i B final och hade krafter och vann den klassen. Rasmus hade det tufft med distansen om 13 km.

Nu lddar vi om inför SM medel och SM stafett, som kör nästa helg i Orsa Grönklitt.

Lämna ett svar