Siri Nyfeler ny i IFK

Säsongen är precis till ända och det börjar snart bli dags att blicka fram emot ett nytt år. Inför nästa år kan vi redan nu presentera ett fint nytillskott på damsidan. Det är schweiziska landslagsjunioren Siri Nyfeler som från och med nästa år kommer att springa för blåvitt. Siri kommer att i februari/mars flytta till Göteborg för ett knappt halvår och planerar sedan att regelbundet vara här uppe för att vara en del av vår elitmiljö.  Det innebär att vi i vår kommer att ha tre schweiziska landslagslöpare i vårt elitgäng, alla boende här i Göteborg. Både Sina och Deborah flyttar hit efter nyår vilket bådar för fin sparring på träningarna.

Siri kommer från Hilterfingen nära Bern, är 20 år (förstårssenior nästa år) och kommer från en riktig orienterarfamilj. Utöver orientering gillar hon löpning och längdskidåkning samt fotografering bland annat. Sedan två år tillbaka springer hon för OL Norska hemma i Schweiz.

Åren som junior har varit lite upp och ner där hon tillhört juniorlandslaget under hela juniortiden men skador och sjukdomar har satt stopp för de stora framgångarna. Nu blickar hon framåt mot livet som senior och att få möjlighet att representera IFK Göteborg och vara en del av vår elitmiljö ser hon som en stor möjlighet att kunna utveckla sig mot seniortoppen. Det långsiktiga målet är WOC 2025 i Finland.      

Under tiden Siri är här i Göteborg i vår så vill hon gärna ha något att göra vid sidan av träningen så om någon har något jobb att erbjuda så är hon tacksam för förslag. Hon kommer att studera fysioterapi när hon är tillbaka i Schweiz nästa höst men är öppen för vad som helst. Om någon även har ett rum/lght/säng över i östra Göteborg så hör av er till någon i EK.

Vi hälsar Siri välkommen till IFK Göteborg och om ett par månader även till Göteborg.

4 kommentarer

 1. Stefan Kinell
  Stefan Kinell
  2019-11-11

  Kul!
  Välkommen till klubben Siri!

 2. Sara Hagström
  Sara Hagström
  2019-11-11

  Vad roligt! Välkommen Siri!

 3. Ingvar Åkesson
  Ingvar Åkesson
  2019-11-11

  Välkommen Siri!

 4. Henrik Erdalen
  Henrik Erdalen
  2019-11-11

  Willkommen! And bienvenue! Welcome!

Lämna ett svar