Öyvind Hjermstad tar steget över till IFK

En konstig säsong är på väg mot sitt slut och även om några tävlingar återstår börjar det bli dags att lägga blickar och fokus på en ny säsong. Så har Öyvind Hjermstad gjort och för att fortsätta sin utveckling mot att ta plats i det norska landslaget som senior väljer han nu att ta steget över till IFK Göteborg.

För de som är med i verksamheten och varit på träningarna de senaste två åren är Öyvind ett välbekant ansikte. Som träningsmedlem har han varit en flitig besökare på våra träningar men valt att fortsätta tävla för sin norska klubb Fossum. Första året som senior blev inte riktigt vad han hoppades på då Corona pandemin slog till och höstsäsongen blivit spoilerad pga skada. Nu tar han dock nya tag, löpningen stegras succesivt och att nu även börja tävla för klubben han tränar med känns stimulerande och motiverande.

Öyvind läser nu tredje året på teknisk fysik på Chalmers och bor som många andra av våra löpare på Studiegången.

Som junior tog han bland annat en NM medalj och varit topp 5 i den totalen på Norgescupen. Nu är målet att ta klivet in i seniorlandslaget på någon världscup samt student-VM och självklart att aspirera på en plats i världens bästa stafettlag – IFK Göteborg!

Vi hälsar Öyvind varmt välkommen till blåvitt!

3 kommentarer

 1. Max Peter Bejmer
  Max Peter Bejmer
  2020-10-25

  Härligt! Välkommen!

 2. Sara Hagström
  Sara Hagström
  2020-10-26

  Välkommen till klubben! 😊

 3. Ingvar Åkesson
  Ingvar Åkesson
  2020-11-23

  Välkommen, så kul med goa norrmän.

Lämna ett svar