O-ringen 2019 – första etappen avklarat och snart dags för andra

Första startgrupp för IFK på första etappen satte inte stopp för framgångar i klubben. En etappseger redan första dagen genom Camilla Engstrand i D35 – stort grattis för det! Givetvis premierades hon på klubbens långbordsfika med veckans vandringspris för dagens grymma insats.

Annars var klubbpriset för dagen “Bästa starten”. En given kandidat och pristagare i denna kategorin var Elsie Hördegård som ledde länge i D10 och lyckades bli fyra på dagens etapp, trots tidig start. Superkul Elsie!

Även Tobias Noborn och Johan Hördegård blev prisade för “Bästa starten” för sina tredjeplatser i H35 och H40 K.

Vi hade många IFK:are som blivit uttagna att springa elitklasser. I H21 Elit sprang Max Peter in på en femteplats efter förstaplatsen, samma som Sara Hagström lyckades med i D21 Elit. Grymma starter Sara och Max Peter!

Tittar man i resultatlistan så hittar vi faktiskt 14 IFK:are bland de tio bästa i sina klasser. Bland annat även Søren Thrane Ødum som lyckats ladda om från junior-VM och kom in på en tionde plats i H18 Elit.

Dagens Norrköpingsmusiker

Det andra nedslaget vi gör i vår odysee bland musiker från Norrköping tar oss till ett band med starka finska kopplingar – Laakso.

Three and a half when we met for the first time
A thing I can’t remember but I know it anyhow
Neighbours brothers, brothers for life
Fell in love with the same girls in our hometown
Nothing could part us, not one thing
When we walked the streets of Norrköping

Norrköping
– Laakso

Den första låt som vi vänder oss till är deras låt Norrköping som sjunges på härlig finlandsklingande engelska. Redan på första etappen hörde vi flera Finländska orienterare som framgångsrikt tagit sig fram i skogen och vittnade om likheten mellan finländsk terräng och teknik och den som vi hittade idag, och även kommer bjudas på imorgon på andra etappen. Det inte alla förstått är att nyckeln till den kopplingen går att finna i Laakso – ett bevis på att finländskt- eller tornedalsbördiga invånare i Norrköping känner sig som hemma och blommar ut rejält.

Från Laakso tog sedan sångaren Markus Krunegård steget till gruppen Hets. Men hets är inget man kommer långt på i O-ringenskogarna, eller som låtbandsnamn, så det lades snabbt ner till förmån för soloprojektet Markus Krunegård.

På O-ringen, som vilken tävling som helst, gäller det att springa sin egen väg.

Jag skulle springa efter men trampa snett
Ibland gör man fel, Ibland gör man rätt

Det är inte hur man har det
Det är hur man tar det
Och när man längtar tar saker tid

Ibland gör man rätt, ibland gör man fel
– Markus Krunegård

Här måste vi alltså ta fasta på Krunegårds – ibland gör man rätt och fånga den känslan i andra etappens lopp. För de som spenderat timmar framför Livelox efter första etappen och funderat på sina lopp är det som sagt viktigare hur man tar det, inte hur man har det. Men i vårt fall behöver inte saker ta så lång tid – redan imorgon har vi en ny chans att ge oss ut i fina terrängen vid Finnspång och igen njuta av fina banor och natur.

Stefan Kinell
Nygammal orienterare som är ungdomsledare, H45:a och kartnerd som gillar att fixa kartor utan att ha varit i skogen och rekat först.

1 kommentar

  1. Jonas Pilblad
    Jonas Pilblad
    2019-07-22

    Fantastiska låtval! Lycka till på E2

Lämna ett svar