Höstens mästerskap

Under hösten är det många mästerskap. Det började med Götalandsmästerskap för ungdomar i Dals Ed. Våra ungdomar gjorde fina lopp och några vann sin klass.

SM lång i Örnsköldsvik lockade nio av våra löpare och Malin Agervig Kristiansson klarade den tuffa banan i D21 på ett utmärkt sätt som räckte till plats 7.

SM medel i Sundsvall stod sedan på programmet. Då var det 16 löpare från klubben. Silvermedalj till Sara Hagström som bara hade Tove före sig. Extra kul var att Signe Hördegård som tävlar sin första säsong som D18 var bara 7 sekunder från bronset, alltså en fjärde plats. Filip Ossiansson blev 13:e i tuff konkurrens.

SM stafett med två H21 och tre D21 lag. Damerna är bra och var det lag som kunde matcha Stora Tuna med Tove på sista sträckan. Ingrid, Elin och Sara utmanade och vann ett silver, men andra laget gjorde det fint med 8:e plats. Grattis till er alla! I det laget sprang Erika, Johanna och Victoria, fint tjejer. Signe fick ett eget lag och sprang så bra på sträcka 1 att hon var 5:a i mål, grattis! H21 killarna var med i täten hela stafetten och laget med Joshua, Filip och Max Peter var med i segerkampen ut på sista sträckan. Då visade Lucas att OK Linné hade bsäat dagen och vann stafetten före OK Ravinen och blåvita laget på bronsplats. Lag 2 tog en 23:e plats.

Foto: Lars Rönnols

Km är också ett nu återkommande arrangemang. De unga banläggarna i HEO banläggarförening hade lagt tuffa banor upp på Getryggen för de äldre och efter tävlingarna kunde många stanna kvar och njuta av grillade av hamburgare. KM mästarna heter Sara, Jonas, Elin N, Hedvig G, Noel, Ina, Emil J, Maja, Seth, Ingela, Daniel G, Dominique, Vincent och Hans C, grattis till Er!

Kommande mästerskap är:

DM medel, Lerums SOK

DM stafett, Kungälvs OK

USM, OK Orion

SM veteraner, Askersunds OK

SM natt, Sundsvalls OK

DM natt, OK Alehof

DM lång, IK Uven

Lämna ett svar