Felix Axelsson ny i IFK

Vi har glädjen att presentera en ny ung lovande orienterare i de blåvita färgerna. Det är Felix Axelsson som till sommaren (1/7) kommer att ta steget över från Markbygdens OK till oss i IFK. Felix har tränat med oss en hel del tidigare och känner nu tiden mogen att även börja tävla för klubben där han bor. Att det är en kille med hög potential visade han så sent som på knock-out sprint-SM för några veckor sedan där han blev fin 8:a.

Foto: Lars Rönnols

Felix som är tvilling med Klara som tog steget över till oss i vintras pluggar här i Göteborg på Industriell ekonomi på Chalmers och delar lägenhet med Öyvind H på Studiegången. Han är som sagt redan familjär med klubben då han tränat med oss en hel del och ser fram emot att bli en del av den fina klubbgemenskap vi har i IFK. Att tävla för klubben man dagligen tränar med ger en annan dimension och som kommer att stärka mig som orienterare, säger Felix. Sen ser jag också fram emot att få vara en del av den stafettkultur som finns i klubben. Jag gillar verkligen att springa stafett och ser fram emot att få möjligheten att springa i lag som slåss om framskjutna placeringar i de stora stafetterna, något som jag även är övertygad kommer att utveckla mig till att nå mina individuella mål. De individuella målen är satt högt, huvudmålet är att nå medalj på internationella mästerskap som EM och VM, att få representera Sverige har alltid varit en barndomsdröm, säger Felix. En dröm som redan i år inte var speciellt långt borta då det kunnat bli en EM start nästa helg men resultaten i Norrtälje räckte inte riktigt till men med sin 8:e plats på knock out sprinten visade han att han är på god väg. Annars är de kortsiktigta målen främst de individuella SM tävlingarna i höst men i och med klubbytet så ser han nu även fram emot Jukola och en SM stafetten där han hoppas kunna utmana om platserna.

Vi hälsar Felix varmt välkommen till klubben och ser fram emot 1/7 då han drar på sig den blåvita tröjan för första gången.

4 kommentarer

 1. Stefan Kinell
  Stefan Kinell
  2021-05-08

  Spännande Felix, stort välkommen i klubben!

 2. Jan Carlsson
  Jan Carlsson
  2021-05-08

  Kul Felix, välkommen!

 3. Sara Hagström
  Sara Hagström
  2021-05-09

  Välkommen Felix!✨

 4. Felix Axelsson
  Felix Axelsson
  2021-05-09

  Stort tack allihopa!

Lämna ett svar