Att läsa i Kamratnytt

Kamrat-Nytt nr.7/2023Utskick från IFK:s Centralstyrelse
Foto: Mollythemonster, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia CommonsSara Hagström – Europamästare!Orienteraren Sara Hagström från IFK Göteborg har haft en framgångsrik tävlingssäsong.I årets Europamästerskap i sprintorientering som ägde rum i Italien, vann hon individuell sprintdistans. Sara har under tidigare internationella mästerskap varit precis utanför pallen i flera individuella distanser. Detta blev hennes första individuella medalj i Europamästerskap. Stort grattis!
IFK-flaggan i årets 25-mannaTidigare i oktober arrangerade IFK Tumba Skid- och Orienteringsklubb och Tullinge SK 25-manna. IFK-flaggan tillsammans med den svenska prydde sin plats och bidrog säkert till den succéartade 25mannahelgen med c:a 12 000 besökare, varav 9 000 tävlade i skogen!
PS Undrar du vad 25-manna är? 25-manna är en stafettävling inom orientering som arrangeras varje höst i Stockholmsområdet. Varje lag består av 25 personer, och utgörs av både kvinnor, män och ungdomar.
Dansa!Foto: Santeri Viinamäki, CC BY-SA 4.0 via Wikimedia CommonsParafriidrott i IFK LidingöIFK Lidingö Friidrott har startat en grupp i Parafriidrott med inriktning mot rullstol där de med rörelsenedsättning är målgruppen.

I nuläget erbjuds träning 1 gång i veckan där man får testa på att friidrotta. Friidrottsträningen varvas med lekar och övningar utifrån de aktivas egna förutsättningar. ___Paraidrott/parasport är ett samlingsnamn för idrott och sport för personer med funktionsnedsättning. De tävlande delas inte bara in efter kön utan även funktionsnedsättning och grad av funktionsnedsättning i olika klasser. De idrottare som räknas till Parasport är idrottare med tre olika kategorier av funktionsnedsättningar, vilka är: rörelsehinder, utvecklingsstörning eller synskada.De flesta idrottare med funktionsnedsättning tävlar i samma grenar som andra, men med olika anpassningar.(Källa: Wikipedia)Dansa!Världens största kulturvandring (på skidor)Mellan 17–26 november pågår Kultur Kiruna, tio dagar fyllda av kultur i olika former.Som en aktivitet i Kultura Kiruna kommer det att genomföras världens största kulturvandring (på skidor). Vandringen görs gärna på skidor men för ökad tillgänglighet går den även att genomföra till fots. Facklor lyser upp kvällen och längs färden bjuds det på musik, dans, teater och oväntade skådespel.IFK Kiruna deltar i kulturvandringen på skidor, framför allt med barn och ungdomar i klubbkläder.(Källor: IFK Kirunas FacebooksidaKultur Kiruna)
Dansa!Allsvenskan och Damallsvenskan på väg mot säsongsavslutningHerrar: Det är nu 2 omgångar kvar i Allsvenskan o två av tre IFK-föreningar är klara för fortsatt spel i Allsvenskan 2024, nämligen IFK Värnamo och IFK Norrköping. Det är ännu oklart om IFK Göteborg kommer fortsatt spela i Allsvenskan nästa år. Vi håller tummarna!
Damer: två IFK-föreningar deltar i Obos Damallsvenskan. IFK Kalmar, som just nu ligger sist, kommer nedflyttas medan IFK Norrköping FK stannar kvar. Kontakta ossNedan har ni olika kontaktvägar till oss.IDROTTSFÖRENINGEN KAMRATERNAS CENTRALSTYRELSE

Lämna ett svar