10-mila Örebro 2022

Tiomila är för många klubbar en festlig tävling och ett sätt att för klubben att ha ett gemensamt mål. Nu är det äntligen igång igen efter två inställda tävling pga pandemi. 2022 har vi fler lag och löpare än någon gång tidigare. Det gör det lite extra kul att samla omkring hundra av klubbens löpare och ledare.

Årets tävling går i de omtalade Blå bergen, som Kilsbergen kallas. Platsen är Ånnaboda som på vintern är ett skidparadis för närkingar. Det har gått två O-ringen och även nyligen SM stafett. Terrängen är kuperad och kan vara lite stenig. Skogen är blandskog med barr och lövträd.

Klubben har nu en camp som angränsar till tävlingsområdet, Kilsbergsgården. Träningskartor direkt från dörren och många av våra löpare har tagit chansen att känna miljön och terrängen.

Ungdomarna är de som först tävlar och klubben har tre lag med runt 20 löpare tillsammans. De springer fyra sträckor med start på förmiddagen. Nu blir det första riktigt stora stafetten för flera av våra unga löpare. Det blir en speciell upplevelse.

Nytt rekord med fem damlag till start och en fin blandning av rutin och nya upplevelser. Våra damer har gjort en fantastisk resa under de senaste åren och det är med stor spänning och känsla vi ser framemot årets Tiomila. Ännu har inte lagen blivit klara och vi väntar med spänning på hur formeras.

Det blir 40 herrlöpare plus några reserver som laddar för sina sträckor. Starten går i skymning och övergår till flera nattsträckor, för att det ljusnar och blir morgon innan lagen går i mål. Våra herrar är favoriter efter vinster de tre senaste åren.

Årets Tiomila slutade på ett lyckat sätt, även om vi inte kunde försvara våra placeringar från Skåne. Vi visade topp och bredd som aldrig tidigare och många debutanter fick chansen att få erfarenhet av denna stora stafett.

Du kan se våra resultat i denna länk.

https://eventor.orientering.se/Events/ResultList?eventId=33643&organisationId=2919

1 kommentar

  1. Henrik Erdalen
    Henrik Erdalen
    2022-05-06

    Fint skrivet Janne ☀️

Lämna ett svar