10Mila – reseberättelse från ungdomarna

Fredagen den 13 – första dagen på resan till 10Mila!

Vid lunch på fredag var det avfärd från tennisklubben. Kul att de gamla löparna också fått ihop lag och ville åka med oss ungdomar på 10Mila.

Vi blev jätteförvånande massa gånger men det var fortfarande jättelångt kvar tills vi var framme varje gång vi frågade. Förutom när vi körde förbi Lugnet, då var det lugnt, då var det bara en kvart kvar.

I bussen kan man ha rätt roligt tillsammans, men på olika sätt.

Vuxna har roligt tillsammans i bussen
Vi ungdomar har roligt tillsammans i bussen

I Örebro hade de precis målat klart på Thaimatstället vi käkade på. Vi tror att maten luktade gott, men väggarna luktade mer. Det var svårt att veta hur styrkan på maten var graderad. Varför har stark bara en chilifrukt, medium två och mycket stark tre?

Hur stark är mellan?

Mat nr 21 vågade vi inte smaka av, undrar hur mycket av köksmästaren som gått åt till såsen?

Köksmästarensås

En annan sak som var konstig var hur mycket kallare det var ju längre norrut vi kom. I Göteborg var det sommarvarmt när vi åkte i väg. Redan i Örebro började det bli kyligt, I Falun ännu kallare. Det verkade som att det var likadant utanför bussen. Inte bara inne i den. Som tur var hade snön smält bort på skidstadion i Falun så det blir orientering och inte skidorientering imorgon.

Första natten sover vi i röda hus ute på landet, här är så fint så man skulle kunna måla en tavla sa någon. Vi tror det heter Sundborn där vi bor. I storstugan kunde man spela spel, titta på kartor eller måla naglar. Sen var det filmvisning – premiär av stortjejernas musikvideo – grym film!

Kartanalysering
Nagelmålning

Nu skall vi ha coachsnack med coacherna, och så somna tidigt, yeah right…

Imorgon skall det bli kul! Men det är rätt nervöst också…

 


Nyheten publicerad på gamla websiten

Ad Ministrator
Admin a.k.a. Glenn, har postat många artiklar på hemsidan. Mest är det för att han migrerade dem från gamla webbsidan och då automatiskt fick cred för att skrivit dem...

Lämna ett svar