10mila en rapport

Här kommer en liten summering av helgen från en löpares perspektiv, Miris.


Hoppas alla har kommit bra hem från Nynäshamn efter en fantastisk helg!!
Om du inte har hängt med eller bara vill minnas en god helg – en liten rapport: Det blev pall i alla 3 klasser!

Vi hade hela 3 lag i Ungdomskavlen, vart lag 1 sprang hem en formidabel andraplats! Efter en grym lag-prestation sprang Noel laget inn bara 10sek från seger!  I laget var det endast Elsie som var med från förra års seger – framtiden är lys! De väldigt unga lag 2 och 3 sprang jättebra allihopa och säkrade en 88a och 101a plats i en tätt stafett, och har fått mycket erfaring mot kommande stafetter.


I damkavlen blev det först av allt historiska natt-sträckor för damerna, vart vor 8 natt-hjältar tydligen hade gjort en bra jobb över vintern och visade med rutin hur man gör i natten! I lag1 säkrade Johanna tät-position för lag1 när solen gick upp. I damkavlen sprang lag 1 hem en fantastisk andraplats efter att ha varit med toppen helt till slut – Simona säkrade 2a platsen efter spurtseger över regerande sprint världsmästaren! Lag 2 var med i fighten bland många lag ut på sista och slutade 8a! I Damkavlen blev det även bästa  2., 3., OCH 4. lag. Vart både lag 3 och 4 var en skön kombination av rutinerade löpare som säkrade solid start och avslut på stafetten, medans str. 2-5 var ett grymt gäng juniorer och ungdomar som var med och säkra de fantastiska resultat till slut: 25a och 94a. Alla ungdomar hade även sprungit dan innan.

I herrkavlen visade lag 1 och 2 helt fantastisk nivå och båda lag var med helt i topp långt ut i stafetten! De 3 inledande dag sträckor sprang stärkt och tryggt i tet hela vägen och säkrade ett toppen utgångsläge innan långanattan började om stafetten igen. Med ekstrem bredd och stabilitet i lagen, vart det efter 7 sträckor båda lag 1 och 2 i topp6! Det blev ett spännande avslut och lag1 fixade en grym 3a plats efter 10 väldigt solida insatser – samma för lag 2 som slutade inom top20 (också bästa 2a lag med god margin!) Lag 3 var som i damkavlen en väldigt bra mix av tung rutin och unga/nya i klubban. De sprang otroligt stabilt hela stafetten och slutade 63a – såklart också bästa 3. lag! I lag 4 var det igen starka insatser hela vägen och igen var det ett stort gäng som drog ner medel-åldern rejält! Laget slutade 124 och fick med sig mycket erfaring mot framtidens stafetter!!


Inte länga man får sitta i post-10mila-deppan – mycket att se fram emot och redan till helgen är det nya möjligheter i Stafettligan och Swedish League i Örebro. Även bara 6v till finska skogarna.

1 kommentar

  1. Karin Elofsson
    Karin Elofsson
    2024-05-09

    Så kul att följa alla lag hemifrån under helgen. Så bra genomfört alla!! Grattis!

Lämna ett svar